Advanced Search

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - AnJaLi

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19
211



Ingredients Of Eggless Pancakes
1 Cup Maida
1 tsp Sugar
1/2 Salt
2 tsp Baking powder
1 Cup Milk
3 Tbsp Oil
1 tsp Vanilla essence
To cook the pancakes Oil

How to Make Eggless Pancakes
1.Mix flour, sugar, salt, baking powder, milk, oil, vanilla essence and enough water to form a smooth paste. The batter should be of a coating consistency. Add more water if required.
2.Take a frying pan of about 6'-7' diameter and heat oil in it.
3.When the oil gets hot, turn over the pan and drain the excess oil off it.
4.Increase the heat again, and pour batter in the pan.
5.Lower the heat and cover the pan for about 10 seconds. Uncover the pan.
6.When edges of the pancake start lifting on its own, the pancake is done.
7.Just loosen the edges and turn the pan upside down over a plate and serve.




212



Ingredients Of Kerala Chicken Roast
1 Kg chicken

For the marination:
1/4 tsp turmeric powder
1/4 tsp chilli powder
1/4 tsp coriander powder
1 tsp vinegar/lemon juice
5 Garlic cloves
3-5 Green chillies
to taste salt

For roasting:
3 medium onions
1 large tomato (remove skin & make puree), blanched
2 Green chillies (slit)
3 sprigs curry leaves
1/4 tsp garam masala powder
1/4 tsp pepper powder
1 Lemon (juiced)
Oil


How to Make Kerala Chicken Roast
1.Clean and cut the chicken into medium sized pieces.
2.Make a paste of all the ingredients under marination.
3.Marinate the chicken pieces with this paste and keep aside for an hour.
4.Cut onions into very thin slices and fry in hot oil. Drain them and keep aside.
5.Fry the chicken pieces in the same oil until almost done. Keep the pan covered so that the chicken does not get browned, but is cooked inside. Drain them and keep aside.
6.Heat 2 tbsp of oil in another pan (You can use the same oil in which we fried the chicken pieces. This will enhance the flavor). Add slit green chilies and curry leaves. Saute for 1 minute.
7.Add the tomato paste to this and saute for 1 minute.
8.Now add the prepared chicken & roast until it is dry.
9.Make sure that all the chicken pieces are well coated with the tomato paste.
10.Sprinkle garam masala & pepper powder and mix well.
11.Add lemon juice and mix well. Check for salt. Add a little if needed.
12.Now add the fried onions and mix well.
13.Tasty Kerala Chicken roast is ready

213
ஊனம்


ஓவியம் வரைகையில்
தூரிகை உடைந்ததோ?
பிரம்மனுக்கு!


--------------------------

ஏழ்மை


பள்ளிக்கூடத்திற்கு
செங்கல் சுமக்கும்
சிறுமி

---------------------------

நவீன பேய்!


நவீன மனுஷனுக்கு
பேய் பிடிச்சிருக்கு
கைபேசி உருவில்

214
கண்ணீ­ர் புகைக்கும் கலங்காத கண்கள்
உலகையே சுமக்க தடித்த தோள்
கனைமரம் போன்றே கைகள்
வாள்முனை போல் விரல்கள்
வைர வலிமை கொண்ட இதயம்
தூரத்தின் வலி உணரா கால்கள்
அகிலம் அளந்த அறிவு
ஆழம் அறியும் பார்வை
இவையெல்லாம் ஆசையெனில் அது பேராசை
இவையாவும் என் கனவல்ல ..!
என் ஆசை ஒன்றுதான்
அது நீ மட்டும் அறிந்த உண்மைதான் -என்
கனவு மெய்பட வேண்டும்!

215
ஊனம் இல்லாமலே
பிச்சை எடுப்பவர்களுக்கும்,
மற்றவரை பார்த்து
பரிகாசம் பேசுவோர்க்கும்
தோன்றவில்லை
என்ன இந்த வாழ்க்கை என்று.

கொலை செய்து வாழ்பவர்களுக்கும்
கொள்ளை அடித்து வாழ்பவர்களுக்கும்
கேடுகெட்ட அரசியல்வாதிகளுக்கும்
மதவெறிகொண்ட மதவாதிகளுக்கும்
தோன்றவில்லை
என்ன இந்த வாழ்க்கை என்று.

பல ஆயிரம் தலைமுறைகளாக
அரும்பாடுபட்டு உருவாக்கித்தந்த
பண்பாட்டையும், கலாசாரத்தையும்
நாகரீகம் என்ற மோகத்தால்
ஒரே ஒரு நுற்றாண்டில்
மின்னலைவிட வேகமாக அழித்துவிட்டோமே
நமக்கெல்லாம் தோன்றவில்லை
என்ன இந்த வாழ்க்கை என்று.

பேரும், புகழும் கிடைக்குமென்றால்
எதை வேண்டுமானாலும்
விட்டுக்கொடுக்கிறார்கள்,
பணம் கிடைக்குமென்றால்
அந்த பேரையும், புகழையும்
விட்டுக்கொடுக்கும் மனிதர்களுக்கு
தோன்றவில்லை
என்ன இந்த வாழ்க்கை என்று.-பிறகு
எப்படி உருப்படும் இந்த உலகம்!

216
அகிலமே இருண்டிருந்த
அந்திமாலை வேளையது
விட்டத்தைக் கண்டவாறே
விழுந்திருந்தேன் கட்டிலிலே

ஒளிவிளக்கு கைகளில்
ஏந்திவந்த பெண்ணழகு
உடன்வியந்து எழுந்தேனே
இளமஞ்சள் ஒளியினாலே
அழகுபொன் முகமது
அந்திநேர ஆதவனோ!!

தீண்டிடவே முற்பட
தலைகவிழ்ந்தொரு குறுநகை
வெண்ணிற ஆடையில்
வெட்கித்தான் சிவந்தாளோ
உரையாதோ!! நீளாதோ!!
உணர்த்திட்ட மின்னணைப்பு...



217
Ingredients
1 bowl Yogurt
2 Mangoes
1 TBSP Honey



How to Make Mango Lassi Ice Cream
1.Churn together yogurt, chopped mangoes and honey in a blender.
2.Pour it in silicon moulds
3.Deep freeze it for at least four hours.
4.Serve cold.



218



Ingredients

For the rice
2 cups Long Grain Biryani Basmati Rice
10 g Potli Masala Check Notes
1 tbsp Ghee
1 tsp Shahi Zeera
2 tsp Salt

For the Mutton
750 g Mutton Cut into small pieces
3 tbsp Raw Papaya Paste
2 tsp Ginger paste
2 tsp Garlic Paste
1/2 tsp Garam Masala Powder
2 tsp Red Chilli Powder
1 tsp Turmeric Powder
2 tsp Salt
2 tbsp Ghee
4 tsp Green Chilli Crushed
2 tbsp Lemon Juice
200 g Curd
2 tbsp
Mint Chopped
2 tbsp Coriander Chopped
1/4 cup Golden Fried Onion

For assembling the biryani
1/2 cup Milk
1 pinch Saffron Soaked in 1 tbsp water
1/2 cup Golden Fried Onion
2 tbsp Ghee
1 tbsp Coriander Chopped
1 tbsp Mint Chopped



Instructions

For the rice
Wash the rice and soak in water for 40-45 minutes.
Heat water in a large pot.
Add potli masala, ghee, salt and shahi zeera in the pot and bring the water to a boil.
Drain the rice and add it in the boiling water.

For the Mutton
Mix mutton with raw papaya paste, ginger paste, garlic paste, garam masala powder, red chilli powder, turmeric powder, salt, ghee, green chilli and lemon juice and marinate for 10-12 hours.
Add curd, mint, coriander and golden fried onion in the marinated mutton and mix well.

Assembling the biryani
Transfer the mutton along with the marinade in a heavy bottom pan.
Once the rice gets 30% cooked, take out half of the rice and top it over the mutton.
Once the remaining rice is cooked to 70 %, take it out and top it over the 30% cooked rice.
Sprinkle 1/2 cup milk, saffron soaked in water, coriander, mint, golden brown onion and ghee on top.
Cover the pan tightly with a lid.
Place the pan on a very slow heat for 40-45 minutes.
Remove the lid and mix the biryani gently.
Serve hot.


Recipe Notes
To make potli masala, tie 2 g green cardamom, 2 g cloves, 2 g bay leaves, 2 g cinnamon and 2 g star anise in a small cloth piece.


219



Ingredients

2 cups semisweet chocolate chips, divided
1 1/2 sticks (6 ounces) unsalted butter, cut into pieces
4 ounces unsweetened chocolate, chopped
1 1/2 cups granulated sugar
3 large eggs plus 1 egg yolk
1 teaspoon vanilla extract
3/4 cup all-purpose flour
1/4 teaspoon fine sea salt
3/4 cup sweetened condensed milk


Directions
Preheat the oven to 350°F. Line an 8x8-inch baking pan with foil and spray with nonstick cooking spray.

In a large microwave-safe bowl, combine 1 cup chocolate chips, butter, and unsweetened chocolate. Heat in the microwave for 1 minute then stir. Continue heating in 30-second bursts, stirring between each burst, until the mixture is melted and smooth but not scorched. Remove from the microwave and let cool slightly.

In a large bowl, use an electric mixer to beat the eggs and sugar on medium-high speed until light and thick, about 3 minutes. Beat in the vanilla extract. Stir in the cooled chocolate mixture with a rubber spatula. Add the flour and salt, folding gently until well combined. Pour half of the batter into the prepared baking pan. Bake for 10 minutes.

Sprinkle with the remaining cup of chocolate chips and pour the sweetened condensed milk over the top. Pour the remaining batter over. Return to oven and bake for about 35 minutes, or until a tester comes out with moist crumbs still attached. Do not over bake. Let cool to room temperature then place in the fridge to chill. The brownies are easiest to cut when chilled and can be served chilled, at room temperature, or warmed in the microwave.


220




Ingredients

For the Crepes:
(makes a LOT of crepes, enough for an 8-inch cake)
4 large eggs
1/4 teaspoon kosher salt
2 cups all-purpose flour
2 1/4 cups whole milk
1/4 cup (1/2 stick) unsalted butter, melted and cooled

For the Coconut Cream Filling and Topping:
(makes enough for an 8-inch cake)
2 cups coconut cream, chilled overnight
1/4 cup confectioner's sugar
2 teaspoons pure vanilla extract
1/2 cup coconut jam
1/4 cup granulated sugar

*********************************************************************************

Recipe

For the Crepes:
In a medium bowl, whisk together 4 large eggs and 1/4 teaspoon kosher salt until uniformly yellow.

Add about half of the flour (around 1 cup) to the eggs, whisking gently into the eggs. The batter will be a little lumpy, but that's okay right now. Add about half of the milk and continue whisking. The milk will thin out the batter. Alternate between the flour and milk until you've added it all. Continue whisking until smooth — be careful not to over mix, it should only take a minute or two.

Once the batter is smooth, add 1/4 cup melted unsalted butter and whisk again until the butter is just incorporated into the mixture. Cover the batter and refrigerate for 1 hour.

Once the batter has chilled, heat a medium (at least 8 inches) non-stick skillet pan on medium heat. The surface of the pan needs to be pretty hot to make crepes — test its heat by adding a drop of water to the hot pan. If the water sizzles and bubbles and evaporates, the pan is hot enough. Pour about 1/4 cup batter into the pan and use the handle to twirl the pan so that the batter forms a circle. As you twirl the pan in a circular motion, the batter should spread and makes the crepe. Continue cooking until the crepe has set and the edges begin to crinkle up — a set crepe will usually slide around the pan when it is ready. Slip a spatula under the crepe to flip it over and continue cooking for another 20 seconds, or until the crepe's surface has browned. Repeat the process until the batter is finished, allowing the crepes to cool on a wire rack completely before frosting and building the cake.

***********************************************************************************************************

Putting It All Together:

First, make coconut whipped cream: in the bowl of a freestanding electric mixer fitted with a whisk attachment, combine 2 cups coconut cream, 1/4 cup confectioner's sugar and 2 teaspoons pure vanilla extract. Whisk on medium-high speed until soft peaks form. Use immediately.

Place 1 crepe in the center of your cake plate or cake stand, and use an offset spatula to spread 3 tablespoons coconut jam evenly over crepe. Spread 3 tablespoons coconut cream, before stacking with a new crepe and repeating the process. On the fifth crepe, sprinkle a tablespoon of granulated sugar on the crepe before spreading with coconut jam and coconut cream. Repeat the process until all crepes are used.

Spread the remaining coconut cream across the top and the sides of the cake, to cover the layers. The cake is best when eaten immediately.




221
General Discussion / ~ LAPTOP USERS BE AWARE ~
« on: March 25, 2019, 09:20:49 pm »
A couple lost their 25 year old son in a fire at home on June 4th. The son who had graduated with MBA from the University of Wisconsin-Madison two weeks earlier had come home for a while. He had lunch with his dad at home and decided to go back to clean up his hostel room. His father told him to wait, to meet his mother, before he went back for a few days. He decided to take a nap while waiting for his mom to come back home from work. Some time later their neighbors called 911 when they saw black smoke coming out of the house.

Unfortunately, the 25 years old died in the three year old house. It took several days of investigation to find out the cause of the fire. It was determined that the fire was caused by the laptop resting on the bed. When the laptop was on the bed cooling fan did not get the air to cool the computer and that is what caused the fire. He did not even wake up to get out of the bed because he died of breathing in carbon monoxide.

Many of us and also our brothers & sisters sons & daughters friends & family using the laptop while in bed. Let us all decide and make it a practice not to do that. The risk is real. Let us make it a rule not to use the laptop on bed with blankets and pillows around. Please educate as many people as you can.

222
General Discussion / ~ The Art Of Saree Wearing ~
« on: March 25, 2019, 09:16:37 pm »

223
General Discussion / ~The Meaning of Flowers~
« on: March 25, 2019, 09:14:37 pm »

224
Stories - கதைகள் / பக்தன்
« on: March 25, 2019, 10:22:32 am »
மாலை நேரம் இரண்டு வாழைப்பழங்கள் வாங்குவதற்காக அந்தச் சிறிய பெட்டிக்கடைக்குச் சென்றேன். பெட்டிக் கடையின் முன்பகுதியை முழுவதும் மறைத்தபடி காவி வேட்டியுடன் கையில் சிகரெட் புகை, வாயில் பான்பராக்கைக் குதப்பியபடி கழுத்தில் ருத்ராட்ச மாலை, சாம்பல் பூசிய நெற்றியோடு பக்திமான் ஒருவர் நின்று கொண்டிருந்தார்.
 
அவர், பக்தி எப்படி இருக்க வேண்டும், எப்படி கடவுளைத் தொழுவது, மூலக்கடவுள் விநாயகர் துதி எப்படி உச்சரிக்க வேண்டும் என அந்தப் பெட்டிக்கடைக்காரருக்கு விளக்கிக் கொண்டிருந்தார். பெட்டிக்கடைக்காரரோ கைகட்டி அவரோடு அய்க்கியமாகி அவரின் சொல்லுக்குக் கட்டுப்பட்டு நின்று கொண்டிருந்தார்.
 
எனக்குப் பின்னேயும் ஒருவர் பொருட்கள் வாங்குவதற்காக காத்துக் கொண்டு நின்று கொண்டிருந்தார்.
 
இரண்டு வாழைப்பழம் என்றேன். கடைக்காரரின் கவனம் முழுவதும் பக்தனின் பேச்சாற்றலுக்குக் கட்டுப்பட்டிருந்தது. ஆனால், பக்திமான் என்னைச் சற்று திரும்பிப் பார்த்து முறைத்த பார்வையை வீசிவிட்டு பிரசங்கத்தைத் தொடர்ந்தார்.
மூலவர் விநாயகர் என் சொல்லுக்குக் கட்டுப்படுவார் என்றவர் தன் கழுத்தில் கிடந்த ருத்ராட்ச மாலையுடன் கூடிய விநாயகர் டாலரை எடுத்துக்காட்டி முதல் மூலக்கடவுள் இவர்தான். பார்த்தீர்களா எலி வாகனத்தில் அமர்ந்தபடி முக்தியளிப்பதை என்றார்.
 
பொறுமை இழந்த நான் சற்று உரத்தகுரலில் இரண்டு வாழைப்பழத்தைக் கொடுத்துவிட்டுப் பேசுங்க என்றேன்.
 
அந்த பக்திமான் சற்று திரும்பிய நிலையில் நிமிர்ந்து என்னைப் பார்த்து கோபமாக ஒருகாலைப் பின்வைத்து மறுகாலை பெட்டிக்கடைப் பெட்டியின்  கீழே கொடுத்துத் திரும்பினார் பெட்டிக்கடையின் உள்ளே திரிந்த எலி வாலை மிதித்தபடி. கோபம் வந்த எலி பக்தனின் கால் கட்டைவிரலைக் கடித்துக் குதறியது.
 
நிலைகுலைந்த பக்திமான் கூக்குரலிட்டு அம்மா எனக் கத்தினார். இரத்தம் பெருக்கெடுத்து ஓட அப்படியே என் காலின் கீழே மயங்கிய நிலையில் சரிந்து உட்கார்ந்தார். பெட்டிக்கடைக்காரரால் எட்டி எட்டிப் பார்க்கத்தான் முடிந்ததே தவிர அவருக்கு உதவ முன்வர முடியவில்லை.
 
என் கையிலிருந்த கைக்குட்டையை எடுத்து தண்ணீரில் நனைத்து எலி கடித்த விரலைச்சுற்றி இரத்தம் வராமல் இறுக்கமாகக் கட்டினேன். 108க்கு போன்செய்து அவருடன் 108இல் மருத்துவமனைக்குச் சென்று மருத்துவ உதவிகளைச் செய்து அவரைப் படுக்கையில் படுக்க வைத்துவிட்டு உணவு மற்றும் மருந்து மாத்திரைகளை வாங்கிக்கொண்டு உள்ளே வந்தேன்.
 
பக்திமான் ருத்ராட்ச மாலையையும் எலி டாலரையும் அறுத்துக் கீழே போட்டுவிட்டு என்னைக் கைகூப்பி வணங்கிக் கொண்டிருந்தார்.

225
மக்களுக்குத் தொண்டு செய்வதற்காகவே திருமணம் செய்து கொள்ளவில்லை என்று பெருமை பேசுபவர்களுக்கிடையில், குடும்ப வாழ்க்கையில் இருந்துகொண்டு குடும்பத்தைப்-பற்றிக் கவலைப்படாமல் குடும்பப் பாசத்தை, நாட்டு மக்களின் நலனுக்காகத் தியாகம் செய்திருப்பவரே 65 வயதாகும் ஆங் சான் சூகி.

1947 இல் பிரிட்டிஷ் ஆட்சியிலிருந்து மியான்மருக்கு விடுதலை வாங்கிக் கொடுத்த பெருமைக்குரியவர் இவரது தந்தை ஆங் சான். அதே ஆண்டிலேயே ராணுவ அதிகாரிகளால் சுட்டுக் கொல்லப்பட்டவர். மியான்மரின் தேசத் தந்தை என்று மக்களால் அன்புடன் அழைக்கப்-படுகிறார்.
 

பள்ளிப் படிப்பை யாங்கூனில் முடித்த சூகி, 1960 இல் இந்தியாவுக்கான மியான்மர் தூதராகச் செயல்பட்டார். அப்போது, டில்லியிலுள்ள லேடி சிறீராம் கல்லூரியில் அரசியலில் பி.ஏ.-பட்டம் பெற்றார். 1969 இல் ஆக்ஸ்போர்டு பல்கலைக்-கழகத்தில் தத்துவம், அரசியல் பொருளா-தாரத்தில் பட்டம் பெற்று அமெரிக்கா-வின் நியூயார்க் நகரில் குடியேறி, 3 ஆண்டுகள் அய்.நா.சபையில் பணியாற்றினார்.
 

1972 இல் பிரிட்டனைச் சேர்ந்த மைக்கேல் ஆரிஸ் என்பவரைத் திருமணம் செய்துகொண்டு, லண்டனில் வசித்த இவர், இரு குழந்தைகளுக்குத் தாயாகி, லண்டன் பல்கலைக்கழகத்தில் பிஎச்.டி பட்டம் பெற்றார். இந்தியா வந்த சூகி, சிம்லாவில் உள்ள கல்வி நிறுவனம் ஒன்றில் ஆராய்ச்சிப் பேராசிரியையாகப் பணியாற்றினார்.
 

1988 இல் உடல் நலம் பாதித்த தன் தாயைப் பார்க்க மியான்மர் வந்தபோது, அவரது வாழ்க்கையின் திருப்புமுனையாக அரசியல் ஈடுபாடு அமைந்தது.
 

ராணுவ ஆட்சியின் கொடுமையைப் பார்த்த சூகி உள்ளங் கொதித்தார். மக்களைக் காப்பாற்ற நினைத்தார். விளைவு, 1988 செப் 27 இல் தேசிய ஜனநாயக லீக் என்ற கட்சியைத் தொடங்கி அகிம்சை வழியில் போராடினார்.
 

சூகியின் அரசியல் ஆர்வத்தையும் வளர்ச்-சியையும் கவனித்த ராணுவம் 1989 ஜூலை 20இல் வீட்டுக்காவலில் சிறைவைத்தது. சிறையிலிருந்த-போது நடைபெற்ற பொதுத்தேர்தலில் (1990) சூகியின் கட்சி 59 சதவிகித வாக்குகளைப் பெற்று வெற்றிபெற்றது. ராணுவம் தேர்தலை ரத்து செய்த--தோடு, சூகியைத் தொடர்ந்து வீட்டுக்-காவலில் வைத்தது.
 

சூகி மக்களுக்குச் செய்யும் தொண்டிற்காக, 1990 இல் அமைதிக்கான நோபல் பரிசு பெற்றார். அதிலிருந்து கிடைத்த பணத்தில் மியான்மர் மக்களின் சுகாதாரத்திற்கான அறக்கட்டளையை ஆரம்பித்தார். 1996 இல் வீட்டுக்காவலில் இருந்து விடுவிக்கப்பட்டு மீண்டும் வீட்டுக்-காவலில் வைக்கப்பட்டார்.
 

1999 இல் லண்டனில் சூகியின் கணவர் உயிருக்குப் போராடியபோது, சூகியைப் பார்க்க விரும்பினார். இரக்கமற்ற ராணுவம், அவரது கணவர் மியான்மர் வர விசா கொடுக்க மறுத்த-தோடு, சூகி லண்டன் சென்றால் திரும்ப மியான்-மருக்கு வரக்கூடாது என்ற நிபந்தனை விதித்தது. கணவரது இறுதிச்சடங்கில் கலந்து கொள்ளக்-கூட அனுமதி கிடைக்கவில்லை. 10 ஆண்டு-களுக்குப் பிறகு, தற்போதுதான் தனது இளய மகனைப் பார்த்துள்ளார். பேரக் குழந்தைகளைப் பார்த்ததே இல்லையாம்.
 

அய்.நா. சபையின் முயற்சியால் 2002 இல் விடுவிக்கப்பட்டு, மீண்டும் வீட்டுக்காவலில் வைக்கப்பட்டார். விடுதலை பெற்றாலும், வீட்டுக் காவல் இவரை விரட்டிப் பின்தொடர, மக்களுக்-காகத் தன்னை அர்ப்பணித்த 21 ஆண்டுகளில் 15 ஆண்டுகள் வீட்டுக்காவலை அனுபவித்-துள்ளார். சென்ற ஆண்டு விடுதலை பெற-வேண்டிய நேரத்தில், சட்டத்திற்குப் புறம்பாக நுழைந்த அமெரிக்கர் ஒருவரைத் தனது வீட்டுக்குள் அனுமதித்தமைக்காகத் தொடரப்-பட்ட வழக்கில் 18 மாதங்கள் வீட்டுக்காவல் அதிகமாக்கப்பட்டது. சூகியை விடுதலை செய்ய அமெரிக்கா உள்பட பல நாடுகள் வலியுறுத்தியும் செவிமடுக்காத ராணுவ அரசு 13.11.2010இல் இவரது வீட்டுக்காவல் முடிவடைந்தநிலையில், விடுதலை செய்வதற்கான உத்தரவில் ராணுவ ஜெனரல்கள் 12.11.2010 இல் கையெழுத்திட்டனர்.
 

ராணுவ ஆட்சியின்கீழ் சமீபத்தில் நடந்த தேர்தல் குறித்து எந்த வழக்கும் தொடரக் கூடாது என ராணுவ ஆட்சியாளர்கள் கெடுபிடி விதித்துள்ளனர். வழக்குத் தொடர்பவர்களுக்குத் தண்டனை மற்றும் அபராதம் விதிக்கும்வகையில் தேர்தல் கமிசன் விதிகளில் திருத்தம் செய்துள்ளனர்.
 எனினும், வீட்டுக்காவலிலிருந்து வெளியில் வந்த சூகி, தன்னுடன் பேச்சு வார்த்தை நடத்த வாருங்கள் என்று ராணுவ ஆட்சியாளர்களுக்கு அழைப்பு விடுத்துள்ளார். மேலும், வீட்டுச் சிறையி-லிருந்தாலும் தான் தினமும் 6 மணி நேரம் தொலைக்காட்சி பார்த்ததால் மக்களின் தேவை என்ன என்பதைப் புரிந்துள்ளதாகவும், மியான்மரில் ஜனநாயகம் செழித்தோங்க நாட்டிலுள்ள எதிர்க்கட்சிகளிடையே ஒற்றுமை ஏற்படவேண்டும் என்றும் வலியுறுத்தியுள்ளார். தன்னுடைய ஆதரவாளர்கள் விடுதலை பெறாத நிலையில் தான் விடுதலை பெற்றதாகக் கருத-முடியாது என்றும் கூறியுள்ளார்.
 

பர்மா மக்கள் விதியை நம்பிச் செயல்-படுகின்றனர். மக்கள் ஒன்றுபட்டுச் செயல்-படவேண்டும். நம்பிக்கையைத் தளரவிடக் கூடாது என்கிறார் இந்தத் தன்னம்பிக்கைச் சுடரொளி. உலக வரலாற்றில் நெல்சன் மண்டேலாவுக்குப் பின்பு அதிக ஆண்டுகள் ஜனநாயகத்துக்காக _ அரசியலுக்காகச் சிறைத்தண்டனை அனுபவித்த ஒரே தலைவர் சூகிதான்.
 

தன்னலம் கருதாத இந்தச் சிறைப்பறவை இன்னுமுள்ள தன் வாழ்நாள் முழுவதும் சுதந்திரப் பறவையாகப் பறந்து மக்களுக்குத் தொண்டாற்ற வேண்டும் என்பதே மியான்மர் மக்களின் _ உலக மக்களின் எதிர்பார்ப்பாகும்.
 

சூகியின் ஒவ்வொரு வார்த்தைக்காகவும் மியான்மர் மக்கள் மட்டுமல்ல, இந்த உலகமே எதிர்பார்த்துக் காத்திருக்கிறது!
 

தனிமைப்படுத்தி _ கொடுமைப்படுத்திச் சித்தர-வதை செய்த ராணுவ அரசால், சூகி மீது மக்கள் வைத்திருந்த அன்பை _ மதிப்பை _ செல்-வாக்கைச் சிறிதளவுகூட அசைத்துப் பார்க்க முடியவில்லை.
 

காற்றைப் பூட்டி அடைக்க முடியுமோ?

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19